Skip to main content

Trouwen tijdens corona!

Er is echt nog veel mogelijk voor een schitterende bruiloft!

In deze blog geef ik jullie graag een aantal suggesties voor jullie trouwdag en doen jullie misschien leuke ideeën op. Ik heb gezien en ervaren dat het zeker mogelijk is om een sfeervolle, feestelijke en intieme trouwerij te kunnen hebben, rekening houdend met de benodigde 1,5 meter afstand. Je wilt immers toch dat het de mooiste dag uit je leven wordt!!

Wanneer de grote dag is aangebroken en het moment zover is dat je je trouwjurk of trouwpak gaat aantrekken, zorg dan voor genoeg ruimte om zelf te bewegen, en voor de mensen om je heen, die je helpen met de voorbereidingen, zoals de kapper, of de visagist, of de trouwfotograaf, en een dierbare die je helpt met aankleden ed.

Wanneer het zover is, dat jullie elkaar voor het eerst gaan zien als bruid en bruidegom, zorg dan dat bijvoorbeeld alleen de trouwfotograaf en/of videograaf erbij zal/zullen zijn, want dan kunnen jullie alles loslaten, want zij kunnen gemakkelijk op afstand blijven met fotograferen en/of filmen. Of kies ervoor om dit moment buiten te plannen, waardoor mensen op de stoep of in de tuin op afstand van elkaar ook dit bijzondere moment mee kunnen beleven.

Als jullie een trouwauto gehuurd hebben, zou je kunnen vragen of je zelf de auto mag besturen. En mag dit niet, dan is een scherm in de auto een prima alternatief. Een open koets is natuurlijk ook heel leuk. Of gebruik je eigen auto en versier die met een mooi bloemstuk. Of leen een leuke bakfiets en versier deze feestelijk!

Wanneer jullie samen met mij als de fotograaf, op pad zijn voor jullie trouwreportage, is er gelukkig heel veel mogelijk en hebben jullie weinig last van de Corona maatregelen. We kunnen sowieso overal in de buitenlucht prachtige foto’s maken.  Ik kan gewoon afstand van jullie bewaren. Als de bruidsjurk of sluier op een bepaalde manier recht gelegd moet worden, dan kan ik aanwijzingen geven en kunnen jullie elkaar ook helpen. Jullie kunnen verder heerlijk genieten van elkaar en ontspannen en vertrouwen op mijn luchtige, creatieve en professionele aanpak. Voor het geval het slecht weer is, hebben we meestal ook een locatie voor binnen geregeld en kunnen we daar ook prachtige foto’s van jullie maken.

Als jullie gasten hebben uitgenodigd, dan kunnen jullie bijvoorbeeld met leuke wegwijzers, ballonnen, lampionnen of lantaarns op een sfeervolle manier een looproute aangeven naar de plek waar de trouwceremonie plaatsvindt.

Voor de stoelen is het leuk om naamkaartjes te plaatsen, zodat iedere gast zich uitgenodigd kan voelen op zijn toegewezen plek. De trouwceremonie met het belangrijke ja-woord kan op deze manier binnen plaatsvinden, maar het is gebleken dat het ook heel leuk en mooi is om de ceremonie buiten te houden: onder prachtige oude eiken, op een landgoed, of in een theetuin, of onder een speciale grote tent; keuzes te over!! Ik, als trouwfotograaf heb genoeg inspiratie opgedaan!

Het kan ook een goede oplossing zijn een livestream te verzorgen voor gasten die er niet bij kunnen zijn. Zo zie je maar, als er soms dingen door omstandigheden niet mogelijk zijn, ontstaan er vaak nieuwe creatieve ideeën die soms zelfs nog leuker zijn dan het oorspronkelijke plan! In ieder geval denk ik altijd graag met jullie mee en houd ik ervan om creatief te zijn!

In mijn volgende blog nog meer suggesties voor trouwen tijdens Corona!

Leave a Reply