Skip to main content

Locaties voor trouwreportage: alles kan, alles mag!

Het is zover! Je bent ten huwelijk gevraagd of jullie hebben samen besloten dat jullie willen gaan trouwen! Dan begint een heel nieuw hoofdstuk aan jullie leven en voor die bijzondere dag, jullie trouwdag, zijn heel veel voorbereidingen nodig! Zoals uitzoeken bruidskleding, kapsel, bruidsboeket, bruidstaart, bruidsfotograaf, gasten, hapjes, etc. Maar het begint met het prikken van een datum en het kiezen van 1 of meerdere locaties. Jullie hebben een datum in je hoofd of al een plek waar jullie graag elkaar het ja-woord gaan geven. Gewilde locaties zijn soms als maandenlang volgeboekt, vooral op vrijdagen en zaterdagen, dus reserveer op tijd! Helemaal door Corona, zijn trouwerijen veel doorgeschoven in de tijd.

Je gaat nadenken of je vanuit het ouderlijk huis wilt trouwen, of uit eigen huis of dat jullie je liever in een hotel overnachten of trouwen jullie op een landgoed en kun je daar al verblijven. Het kan allemaal. Je kan alles op 1 locatie plannen: de ceremonie met het ja-woord, lunch, thee, borrel, diner, en het feest. Je kunt ook diverse locaties kiezen, waarbij bijvoorbeeld het ja-woord traditioneel in het stadhuis gehouden wordt, en daarna een lunch geserveerd op een mooie locatie, vervolgens een huwelijkse zegening in de kerk en daarna een plek waar jullie met jullie gasten willen dineren en eventueel feesten. Wat jullie ook kiezen, het is jullie dag! Het vervoer van de ene naar de andere plek kost wel tijd, dus daar dienen jullie rekening mee te houden. Van alle grote en kleine momenten maak ik natuurlijk als trouwfotograaf mooie foto’s. De meeste bruidsparen kiezen in overleg ook altijd een moment voor een trouwreportage, waarbij ik als bruidsfotograaf met jullie samen naar een plek ga, waar ik alleen jullie fotografeer. Dit kan vaak bij de plek waar het ja-woord is gegeven, zowel binnen als buiten. Maar jullie kunnen ook een favoriete plek hebben, waar jullie graag jullie liefde voor elkaar willen laten vastleggen. Ik adviseer altijd hier zeker 2 uren de tijd voor in te ruimen.

Ik ben als bruidsfotograaf al op heel veel mooie plekken geweest, maar ik ken natuurlijk niet in heel Nederland elke heg of steg. Ik raad daarom aanstaande bruidsparen altijd aan, om voor de trouwdag plaatsvindt zelf al bij de trouwlocatie en omgeving rond te lopen en rond te rijden, als jullie er zelf nog niet zo bekend zijn, om uit te zoeken wat jullie zelf mooie plekken zouden vinden voor de foto’s van een trouwreportage.

Ik vind alles leuk en oke. Ik houd juist van de variatie van mijn bruidsparen. Of het nou om het fotograferen van een bruiloft gaat bij de eigen boerderij, met weilanden, of een (eigen) theetuin, of bij een landgoed, kasteel(tje), klooster, kapelletje, park, bos, zandverstuiving, hei, meer, zee, grachten, bruggetjes, dorp, molen, stad, leegstaande fabriek, tunnel met graffiti, boot, etc: overal zijn prachtige foto’s van jullie te maken en dient de locatie als achtergronddecor.

Hebben jullie zelf nog geen idee wat jullie zouden willen en zouden jullie inspiratie willen opdoen, neem dan ook maar eens een kijkje verder op mijn website of instagram-account. Wil je nog meer suggesties of tips van mij, neem dan gerust contact met mij op!

Leave a Reply